تعریف خودآگاهی

تعریف خودآگاهی :خودآگاهی یعنی، هر یک از ما چگونه به خود نگاه می کنیم و بر اساس نگاهی که به خود داریم، چه احساسی پیدا خواهیم کرد.خودآگاهی یعنی، آگاهی یافتن و شناخت اجزای وجود خود.

خودآگاهی مهارتی است که به شما کمک می کند تا بتوانید شناخت بیشتری در مورد خودتان، خصوصیت ها،نیازها، خواسته ها، اهداف، نقاط قوت ، احسا س ها، ارز شها و هویت خودتان بیابید. هر چه بیشتر و بهتر خودتان را بشناسید، بهتر می توانید آنچه را که هستید را بپذیرید و یا تغییر دهید.

آگاهی و شناخت، اولین گام در ایجاد خودآگاهی است. داشتن دید روشن و واضح ازآنچه هستید و آنچه می خواهید باشید و از همه مهمتر این که علت این خواسته چیست به شما کمک می کند تا بتوانید خواست خود را به واقعیت تبدیل کنید.

انسان هنگامی به مقصد خواهد رسید که شروع به حرکت کند و وقتی سریعتربه مقصد می رسد که مسیر صحیح تری را انتخاب نماید. خودآگاهی به توانایی آدمی در شناخت صحیح خود منجر می شود. نوع خودآگاهی ما پیش بینی کننده ی احساس رضایت ما از خودمان و زندگیمان است.احساس رضایت، نیازی است که تقریباً تمام فعالیت های ما معطوف به آن است.

اینکه به نیازهای روانی و معنوی خود فکر کرده و درصدد برآورده کردن آ نها برآییم و غیره.

نائل شدن به تک تک این اهداف منجر به ارضاء شدن احساس رضایت ما خواهد شد.در مقابل، احساس راضی نبودن از خود، نشانه ای است که به فرد هشدار می دهد که نیازمند ایجاد تغییر است.اصلی ترین و اساسی ترین بخش این تغییر با کار بر روی خودآگاهی شکل می گیرد.آگاهی یافتن از خود و ویژگی های آن، یکی از کلید ی ترین مهار تهایی اس که هر فرد باید به آن مجهز شود.

تعریف خودآگاهی :مواجهه با دنیای واقعی خود، کار سختی است ولی برای تبدیل شدن به یک انسان کامل و فردی باکفایت،کاملاً ضروری است. زمانی که فرد تصویر مبهمی از خود دارد، درواقع شناخت واقعی از خود نداشته و درکشمکش های درونی خود باقی  می ماند و لاجرم خود را به دست محیط و اطرافیان می سپارد؛ درنتیجه این نیروهای بیرونی هستند که شخصیت فرد را شکل داده و برای شخص قالب و ساختار تعیین می کنند.

در این صورت از بسیاری از پتانسیل های وجودی خود غافل مانده و آ نها را سرکوب می کند. از سوی دیگر وقتی شخصیت و رفتار بر اساس نیروهای بیرونی شکل گرفته باشد، بسیار شکننده و دائماً در حال تغییر خواهد بود و لذا دشوار ی های زیادی برای شخص در پی خواهد داشت.

خودآگاهی مؤلف ههای گوناگونی دارد

، برخی از مه مترین اجزاء خودآگاهی عبار ت اند از:

-1 شناخت ویژگی های جسمانی و بدنی (تصور کنید در مقابل آینه ای تمام قد ایستاد ه اید، به خود نگاه کرده و تمام آنچه را که می بینید بر روی کاغذ بنویسید)

-2 شناخت توانای ی ها و مهار تهای خود (ویژگی های مثبت، توانمند ی ها و استعدادها، پیشرفت ها و موفقیت ها)

-3 شناخت نقاط ضعف خود (آیا تصورمی کنید می توانید فردی را بیابید که تمام ویژگی های او مثبت باشد؟ کسی که فقط و فقط کارهای خوب و درست انجام دهد؟ )

-4شناخت افکار، احساسات و رفتار (تاکنون به این موضوع فکر کرده اید رفتاری که از شما صادر می شود، از کجا  می آید؟  )

 -5 شناخت باورها و ارز شهای خود

-6   شناخت اهداف خود

تعریف خودآگاهی :دپارتمان پژوهش مرکز مشاوره احیا

[yasr_visitor_votes readonly="false"]

یک دیدگاه برای “تعریف خودآگاهی”

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *